Info. / Priser

ÅPNINGSTIDER

Vi holder åpent i perioden 1. mai – 15. oktober 2024. De fleste turene går i weekenden samt hverdager i perioden 1. juli tom 20. august.

BOOKING OG INFORMASJON

Alle turer må bestilles på forhånd.

Bestill tur http://www.knabenviaferrata.no/kontakt

e-post; post@knabenviaferrata.no

Tlf. +47 913 37 465

Tlf. +47 954 70 219

PRISER;
  • Klatring m/guide og utstyr; 950,- p.p.
  • Familie, 2 voksne 2 barn m/guide; 2 500,-
  • Studenter; 20% rabatt v/klatring med guide eller u/guide med leid utstyr
  • Grupper ≥ 12 pers; pris etter avtale

  • Klatring u/guide med leid utstyr 650,- p.p.
  • Klatring u/guide eget utstyr 350,- p.p.

Enkeltpersoner og mindre grupper må regne med å klatre sammen med andre.

HVA ER INKLUDERT
  • Guide
  • Opplæring i teknikker
  • Klatre- og sikkerhetsutstyr

Det er etablert en «escape route» etter første etappe for klatrere som ikke ønsker å være med på den «luftigste» delen av løypa. For deltakere i en gruppe / familie som ikke ønsker å gå Via Ferrata har vi som alternativ etablert en godt merket tursti opp til toppen av fjellet slik at dere kan nyte en flott fjelltur og treffe turfølget oppe på toppen.

VÆRFORBEHOLD!

Praktisk informasjon

HVOR TREFFES VI / PARKERING

Vi treffes på parkeringsplassen like før Knaben Gård (på oversiden av brua over elva). Se Veibeskrivelse her. Bruker du Google Maps eller andre kart; slå inn Knaben Gård, 4473 Kvinlog. NB! Base Camp ligger 300 meter før skiltet med Knaben Gard.

Fra parkeringsplassen er det ca 15 minutter å gå til inn-steget av løypa.

Vi anbefaler at du/dere møter opp i god tid. Vi har sitteplasser tilgjengelig på «Base Camp» der dere kan nyte fri utsikt mot klatremålet Knabekniben og eventuelt spise niste.Det er enkle toalettforhold på stedet. Er dere ute i veldig god tid er det mulighet for en frisk dukkert i elva på den lokale «Mallorca». En kjøretur opp til Knaben Gruver er også å anbefale (veien opp dalen stopper der).

Før turen starter får dere utdelt godkjent Via Ferrata klatresele, – hjelm, Via Ferrata slynge og karabiner. Briefing og opplæring i klatreteknikker blir gitt før turen starter. Våre guider har med ekstra sikkerhets- og førstehjelpsutstyr på turen.

TID

Turen tar 3 til 5 timer inkl. pauser underveis.

KLÆR OG UTSTYR

Ta med en liten ryggsekk med mat og drikke (vann 1 – 1 1⁄2 liter), vindtett jakke, langbukse og lue (det kan være kaldt og blåse på toppen), gode sko med gummiert såle og god gripeevne (greie joggesko er fint). Hårstrikk for de med langt hår er viktig, det er også viktig at sekken du har med er lett slik at du orker å bære den med deg hele veien opp (maks 5 kg). Løse gjenstander som kamera og mobiltelefon må kunne oppbevares i sekken eller være festet på annen måte slik at de ikke faller ut under klatring.

HELSE

All ferdsel skjer på eget ansvar, egenerklæringsskjema med kontaktinformasjon fylles ut før turen starter. Vi anbefaler ikke aktiviteten for personer med hjerte-/ lunge-/ rygg-/nakke problemer, andre fysiske utfordringer eller gravide. Maksimal personvekt 120 kg.

ALDER

Barn fra 12-14 år kan få være med så lenge de klatrer sammen med en trygg og uredd voksen og orker med tempoet til resten av gruppa. Dersom sistnevnte ikke lar seg gjøre må den som er ansvarlig voksen avbryte turen og gå til fots ned sammen med barnet.

SERVERING

Vi har ikke servering, deltakere må selv sørge for niste og vann til turen. Elva renner like ved, det er mulig å legge mineralvann til kjøling der.

ALKOHOL

Alkohol og klatreaktivitet hører ikke sammen. Av sikkerhetsmessige grunner har vi det alkoholfritt før og under våre Via Ferrata aktiviteter. Det er ikke anledning til å ha med alkoholholdig drikke på våre arrangement!

ANBEFALING

Vi anbefaler alle å gå turen med guide. Erfarne Via Ferrata klatrere kan gå turen på egenhånd, men skal registrere seg hos Knaben Via Ferrata og betale klatreavgift før turen starter. Via Ferrata utstyr til turen kan leies hos oss.

Til de som har eget Via Ferrata utstyr og går på egen hånd er det viktig å merke seg at det er et absolutt sikkerhetskrav at du har Via Ferrata – slynger med fallsikring (shock absorber) for å kunne klatre på Knabekniben. Du må selvsagt også ha godkjent klatrehjelm (NB! sykkelhjelm er ikke godkjent klatrehjelm).