Klatrerute / Route

KLATRERUTE

Knaben Via Ferrata er etablert på fjellet Knabekniben 786 meter o/havet. Fjellet ligger like ovenfor Knaben gård og har en gunstig beliggenhet med lett adkomst, forlokkende utseende, god fjellkvalitet og en godt etablert «returløype» fra toppen.

En Via ferrata klassifiseres etter vanskelighetsgrad (lav-, middels-, høy), lengde og «tøffhet». Knaben via Ferrata har middels vanskelighetsgrad og veldig god høydefølelse, «tøffheten» hos deltakerne utfordres. Det er etablert en «escape route» etter første etappe for klatrere som ikke ønsker å være med på den «luftigste» delen av løypa.

Turen med guide gir deg mulighet til å oppleve fjellet, fjellveggen og naturen på en ny og spennende måte uten at sikkerheten settes i fare. Vår erfaring er at de som klatrer Knaben Via Ferrata ofte tas ut av «komfort-sonen» og at de får mulighet til å kjenne på egen styrke, adrenalin og mestring. 

Sammen klatrer vi, nyter utsikten underveis og ikke minst nyter vi øyeblikket og utsikten fra toppen av fjellet. Også turen ned i flott fjellterreng er verdt opplevelsen! Turen tar mellom 4 og 5 timer.

For deltakere i en gruppe / familie der ikke alle ønsker å gå Via Ferrata har vi etablert en godt merket tursti opp til toppen av fjellet slik at de kan nyte en flott fjelltur og treffe turfølget sitt oppe på toppen. 

VIA FERRATA TRASE’

LØYPEKART /-FORKLARING